Країна творчості JURAMAX
JURAMAX - найбільша творча мережа
талановитих українців у всьому світі.
Інші статті автора
Переглянули 56
Everdreamer
Everdreamer
Everdreamer
Everdreamer
luckiest_guy
luckiest_guy
luckiest_guy
luckiest_guy
Lican
Lican
Lican
Lican
V_Shevchuk
V_Shevchuk
V_Shevchuk
V_Shevchuk
Diana
Diana
0
Стаття
Біженці та "біженці" - відчуй різницю
Біженці та "біженці" - відчуй різницю
«Не всіх дурних війна забрала, бо не всі на неї йшли», - як каже один мій файний друг. Якщо раніше ця фраза сприймалась як своєрідний жарт, то сьогодні я усвідомила її як ніколи, просто до кожної окремої буквочки.

Зараз нашумілим є питання біженців зі Сходу. Ведуться палкі суперечки щодо того, чи варто нам, західнякам, їх приймати і сприймати взагалі, чи ні. Думки чітко розділились навпіл: одні кажуть, що жителі Сходу завжди були проти західних мешканців, інші ж стверджують про єдність Заходу і Сходу, особливо після Майдану. Кого слухати і кому вірити?

Я не буду писати довгі мемуари, бо кожен і так має свою думку і свій погляд на це все. Просто хочеться винести назагал питання, яке мене турбує і на яке я не можу знайти логічної відповіді. Тому що як не крути - все одно ця ситуація двобока.

Хочу підкреслити, що це не стосується звичайних людей зі Сходу, які дійсно поклалися на нас і знайшли тут прихисток. Вони не валяються на узбіччях доріг, не кричать на всю горлянку "Рассія", а просто тихо просять допомоги.

Власне, саме питання. Чому здорові моцні мужики зі Сходу втікають сюди, а туди відправляють молодих "зелених" 19-тирічних хлопців із Заходу? Місцеві мешканці мали б більше рватися захищати свій дім, ніж люди, які в більшості навіть не були раніше там, де зараз воюють.

Це питання виникло після того, як сьогодні я почула просто "шедевральний" уривок з розмови:
- А может нада била астацца?
- Зачєм? Штоби нас там пере*башилі на*уй? Пускай хохли воюют, а мы сєбє півка папйом. За іх здаров'є.
- Лучче за упакой.
І дикий регіт на цілу вулицю. Перепрошую, але курва мать! Мала б при собі пістолєта, то би пристрелила на місці. Ось таких "біженців" треба ставити на передову, без касок і бронежилетів, так як це роблять з нашими хлопцями.
(с) Оля Гірняк
25 лип 2014 о 09:59
Ще немає жодного коментаря
Країна письменників
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024