Країна творчості JURAMAX
JURAMAX - найбільша творча мережа
талановитих українців у всьому світі.
Інші статті автора
Переглянули 56
Everdreamer
Everdreamer
Everdreamer
Everdreamer
luckiest_guy
luckiest_guy
luckiest_guy
luckiest_guy
Lican
Lican
Lican
Lican
V_Shevchuk
V_Shevchuk
V_Shevchuk
V_Shevchuk
Diana
Diana
0
Стаття
Андрій Миронов
Прекрасному актору Андрію МИРОНОВУ сьогодні, 8 березня, виповнилося б 70 років. З них він прожив лише 46 з половиною.

Яким би він став тепер, сказати важко. Але для всіх, хто знав, любив, товаришував, працював з ним - А. МИРОНОВ все такий же молодий, енергійний і святковий, як той день, коли він з'явився на світ.
Андрій Миронов народився 8 березня 1941 року в Москві. Його батьки - знамениті свого часу естрадні артисти Марія Миронова і Олександр Менакер. Маленький Андрійко в буквальному сенсі з пелюшок потрапив в театральне середовище: велика російська співачка Лідія Русланова позичила Марії Мироновій свою пухову хустку, щоб загорнути і не застудити дитину при евакуації сім'ї з Москви під час війни.

Легкий, витончений, пластичний, він буквально пурхав з театру на кіностудію, з концерту на телебачення, з озвучування на гастролі... Андрій Миронов дуже багато працював. Він прагнув реалізуватися так ревно і самозречено, як це буває тільки у людей, що живуть своєю професією, щасливих у своїй роботі.

Серед друзів Миронової та Менакера були Леонід Утьосов, Зіновій Гердт і Аркадій Райкін, тому професійне майбутнє дитини питань не викликало. У 1962 році Миронов закінчив Театральне училище імені Щукіна і прийшов працювати в театр Сатири.

Миронов рано почав зніматися. Легкість і чарівність замінювали йому акторську красу у звичному сенсі цього слова. Його герої викликали симпатію, але рідко - довіру. Таким є персонаж Миронова Діма зі знаменитої картини "Бережися автомобіля" (1966). Герой - шахрай Діма, отримує на нетрудові доходи нову "Волгу" і замість сигналізації ставить у неї капкан. Звернена до нього фраза Папанова "Тебе посодют - а ти не кради!" поповнила запас повсякденних крилатих фраз.

Розвиток і кульмінація образу гульвіси і привабливого шахрая відбулися у фільмі Л. Гайдая "Діамантова рука" (1968). Герой Миронова Геша, він же "граф", співав про "острів невезіння" і хвацько витанцьовував на палубі корабля. Згодом музикальність Миронова використовували всі режисери,які співпрацювали з ним: починаючи з "Діамантової руки" не було, здається, жодного фільму, де б Миронов не співав. Нікого не бентежив його слабкий голос. "Діамантова рука" зробила Миронова кумиром публіки. У 1970-ті роки його носили на руках, в буквальному сенсі: наприклад, від службового входу театру Сатири до його автомобіля. Наступною зоряною роллю Миронова став Маркіз з фільму "Надбання республіки" (1971), в якому його партнером виступив Олег Табаков. Серед ударних епізодів цього фільму - красиво поставлений бій на шпагах, пісенька з приспівом "Хто на новенького" і романтична смерть героя в фіналі, що викликала сльози у найбільш чутливих глядачів.

Особлива група фільмів Миронова - радянські мюзикли, в яких він був цар і бог. "Солом'яний капелюшок" (1974) і "Небесні ластівки" (1976) стали класикою жанру саме завдяки участі в них Миронова. Без його пісень в цих фільмах не обходився жоден кіноконцерт з тих, що увійшли в моду в 1980-і роки. Близька дружба з Марком Захаровим пішла на користь Миронову - кіноакторові. Він знявся у нього в "Дванадцяти стільцях" (1976) і завдяки телебаченню став найпопулярнішим Остапом Бендером екрану. Однією пісеньки про метелика і горобчика, яку Миронов заспівав у "Звичайному диві", було б достатньо для успіху всього фільму. "Міністр-адміністратор" в його виконанні - суміш цинізму і шарму, любитель і улюбленець жінок - чудовий, хоча і трохи відступає від характеру шварцевського персонажа

У театрі Андрій Миронов зіграв багато серйозних ролей світового драматичного репертуару. Краща його роль у серйозному кіно - Ханін у фільмі Олексія Германа "Мій друг Іван Лапшин" (1984). Сцена у ванній, коли герой Миронова намагається і не може застрелитися, - з тих, за якими вчать акторського ремесла в кіношколах. Андрій Миронов був і залишився одним з найпопулярніших акторів вітчизняного кіно. Символічно, що остання його роль - містер Ферст (перший) в картині Алли Сурикової "Людина з бульвару Капуцинів" (1987). Герой Миронова приносить кінематограф у світ дикого Заходу ...*

Андрій Миронов помер від серцевого нападу 16 серпня 1987 року. Це сталося під час гастролях Театр сатири в Ризі. Під час вистави "Божевільний день, або Одруження Фігаро" Миронову, який виконував головну роль, стало погано. Його друг і партнер Олександр Ширвіндт виніс його зі сцени. Миронов не доїхав до лікарні і помер у театральному костюмі і гримі. Уздовж залізничних колій, по яких поїзд віз до Москви тіло актора, стояли тисячі людей і кидали під колеса квіти. Всенародна любов не залишила Миронова і після його красивої театральної смерті у віці 46 років.
Фільмографія:
1961 - А якщо це любов? (Петько)
1962 - Мій молодший брат (Юрій)
1963 - Три плюс два (Роман)
1965 - Рік, як життя (Фрідріх Енгельс)
1966 - Бережись автомобіля (Діма)
1967 - Таємнича стіна (Валентин Карпухін)
1968 - Діамантова рука (Граф),
1968 - Урок літератури (Фелікс)
1968 - Любити (епізод)
1969 - Сімейне щастя (чоловік у новелі Месник)
1969 - Дві усмішки (чоловік бабусі в новелі Бабуся і цирк)
1970 - Гніт N100 (куплети в сюжеті Безвідповідальний відповідальний)
1971 - Тінь (Цезар Борджа)
1971 - Надбання республіки (Маркіз)
1971 - Люди похилого віку - розбійники (Юрій Проскудін)
1971 - Тримайся за хмари (генерал)
1973 - Старі стіни (епізод)
1974 - Солом'яний капелюшок (Фадінар)
1974 - Неймовірні пригоди італійців у Росії (Андрій)
1974 - Лев Гурич Синичкін (диригент)
1975 - Повторне весілля (Ілля)
1976 - Небесні ластівки (Флорідора - Селестен)
1976 - Дванадцять стільців (Остап Бендер)
1978 - Звичайне диво (Міністр-адміністратор)
1979 - Особливих прикмет немає (Глазов),
1979 - Троє в човні, не рахуючи собаки
1979 - Фантазії Фарятьєва (Фарятьєв)
1980 - Крах операції Терор (Глазов)
1980 - Призначення (Люмин)
1980 - Про бідного гусара замовте слово (оповідач)
1981 - Казка мандрів (Орландо)
1981 - Будьте моїм чоловіком (Віктор)
1983 - Дещо з губернського життя
1983 - Я повертаю Ваш портрет (ведучий)
1984 - Блондинка за рогом (Микола)
1984 - Мій друг Іван Лапшин (Ханін)
1984 - Перемога (Брайт)
1987 - Слідопит (Сантліс)
1987 - Людина з бульвару Капуцинів
Куплети про любофффф...
http://www.youtube.com/watch?v=-tdVtg-OMj8&NR=1

Не тратьте жизнь впустую
http://www.youtube.com/watch?v=kts5lmnthMg

Песня Черного Кота (м/ф "Голубой щенок")http://www.youtube.com/watch?v=Q46ndTPXCrc

Дуэт кота и пирата
http://www.youtube.com/watch?v=Dr1Q4PkIjnU&feature=related
20 вер 2012 о 15:42
Ще немає жодного коментаря
Країна художників
, абстракція, дівчина, малювання, картина, художник
SAM
SAM
Картина
, пейзаж, чорно-біле, картина, малювання, художник
vlado-ok
vlado-ok
Картина
, пейзаж, береза, дерево, картина, малювання, художник
NaDia_Art
NaDia_Art
Картина
Країна фотографів
, пейзаж, осінь, природа, вода, осінній пейзаж, фотограф, фотографія
Oleh
Oleh
Фотографія
, кульбаба, квіти, макрозйомка, фотограф, фотографія
Bdjola
Bdjola
Фотографія
Танці зі снігом., природа, дівчина, зима, етнокультура, фотограф, фотографія
Танці зі снігом.
Ruslan
Ruslan
Фотографія
Країна письменників
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2020