ARTPEDIA - JURAMAX Енциклопедія
Фріволіте Хардангер Кандзасі Квілінг Аміґурумі Сухе валяння Декупаж Художнє кування Фоаміран
Декупаж
Техніка
Слово decoupage французького походження, означає «вирізати». Отже, техніка декупажу - техніка декорування, оформлення за допомогою вирізаних паперових мотивів. Ця техніка була винайдена китайськими селянами в XII столітті, саме вони зробили тонкий барвистий папір і стали прикрашати з його допомогою різні предмети. До Європи цей цікавий метод декорування прийшов в XVII-XVIII століттях. Продавці не могли задовольнити величезний попит, і почалося виробництво підробок. І техніка декупажу поширилася по всій Європі. Декупаж використовували в своїх роботах навіть знамениті художники, такі як Матісс і Пікассо.

Декупаж являє собою свого роду аплікацію, яка виготовляється з використанням декупажних карт, паперу, серветок, іноді тканини, яка згодом може бути розміщена на дереві, склі, посуді, меблях та багатьох інших поверхнях.

В наш час найпопулярнішим матеріалом стали тришарові серветки, тому в багатьох мовах декупаж отримав назву - серветкова техніка.

Класичні правила декупажу: приклеювання серветки, для чого користуються спеціальним клеєм для серветок, покривання поверхні захисним лаком.
eFJey
eFJey
Для того, щоб додавати свої терміни та визначення, зареєструйтесь спочатку.
Ще немає жодного коментаря
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024