Інші нотатки
Переглянули 44
Mariya
Mariya
tanya
tanya
tanya
tanya
bereginya
bereginya
Oleh
Oleh
lord_Hegal
lord_Hegal
Serg
Serg
Pingvis
Pingvis
Yakov
Yakov
0
Нотатка
Житловий будинок Наутілус (Nautilus house)
У Мексиці мушля - це особливий символ. Один з богів підземного світу зображувався сидячим саме в мушлі. Цей дивовижний будинок був побудований в 2006 році. Метою даного проекту було створення такого відчуття при переході з однієї кімнати в іншу, ніби ти став равликом, який переміщається всередині своєї раковини...

У житловій будівлі під назвою Наутілус (Nautilus), що з'явилася в мексиканському місті Наукальпан-де-Хуарес, немає звичної геометрії сучасних будинків з паралельними поверхнями підлоги і стелі. Форми обтічні, кути майже непомітні, меблі виростають прямо зі стін. Зелені насадження стають органічною складовою інтер'єру, а не просто фрагментом звичного виду з вікон. Піднімаючись сходами і проходячи через велике вікно з кольорового скла, потрапляєш всередину дивного будинку, переміщення по якому стає захоплюючою подорожжю в глибини самої цієї гігантської раковини.

Будівельну конструкцію вирішено було зробити з армоцементу - дрібнозернистого бетону, в масі якого рівномірно розподілені дротові сталеві сітки. Подібно слизу, що виділяється молюском для зміцнення свого будиночка, армоцемент володіє особливою пластичністю і дозволяє формувати конструкції абсолютно будь-яких конфігурацій. При цьому в застиглому вигляді він має високу міцність і підходить для виготовлення тонкостінних елементів. Так, стіни, стелі і меблі будинку Nautilus зроблені з шару армоцементу товщиною всього п'ять сантиметрів!

Днем сонячні промені проходять всередину через овальні світлові люки, забезпечуючи кожне приміщення природним освітленням.
Матеріал взятий частково з сайту
http://www.webochka.com
07 кві 2013 о 23:28
Показати всі коментарі (6)
В таких апартаментах казкові фільми знімати можна... Оригінально придумано!
12 жов 2011 о 01:55
Вражає, підземний світ насправді дуже яскравий і консрукції наче схованка, наче лабіринт. Чудові думки та натхнення були в голові у творця. Переглянувши фото хочеться поселитись в таку будівлю,в таких барвах буде зароджуватись позитивне натхнення!!!
14 кві 2013 о 06:34
гарний будиночок, гармонійний, як в хаті менше кутів і більше природи в ній переважно й менше конфліктів, затишніше жити, ніби ти равлик))))
05 лис 2014 о 19:51
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024