Прощай, лютий місяць

Немає значення наскільки далекі точки, якщо вони притягаються й наскільки близькі, якщо між ними немає контакту. Немає значення усе те, що ми ним наділяємо: сон, сонце, Кариби, краби, солодкий м’ятний чай, магістерська робота, як і сама магістратура, робота та заробітки, візи, заборона на виїзд і ще сотні-тисячі-мільйони усього. Все настільки ж першочергове, як і точки, які лежать поруч і не відчувають дотику, як і люди, які говорять у відповідь на важливі питання невідповідні слова і відповідними словами приглушують наслідки відповідальності, таке ж обов’язкове, як і пристрасні погляди у двох ненависних коханців, як і намагання розбігтися у людей неймовірно несхожих і різних, чиї слова летять не то над головою іншої, не то стискаються між грудною кліткою та бронижилетом іншого; як їхні божевільні напівпрозорі сірі очі та вічно заглиблені зелені. Все неважливо.
На першому концерті із вкрай дешевими квитками за 120 злотих буду сама, хіба мій наплічник переповнится брудним дрантям, яке я візьму з собою, пляшками негазованої мінералки та недоїдками фастфуду.
Напівтемрява, віолончель, вібрація… За три дні до твого повернення у чергову мандрівку не прощаючись зникну. І я не відповідатиму на дзвінки із десятка чужих телефонних номерів, і я залишусь на добрячий тиждень без зв’язку, без друзів, без проблем, без грошей, без сумнівних розваг, без усього.
Прощай, лютий місяць проходить свій екватор. Невпинно прямую далі. Місяць минув. І знову весна. І знову вдруге стук у двері. І знову все, і знову.

усе, все
Тут і тепер: намагаюсь уникнути переслідувань, чужих докорів та страху заснути в порожній темряві чужих мені стін. Закриваю очі, щоб забути передранкові історії. Ми назавжди у передранні.
Yaro_Mantyka
Yaro_Mantyka
land icon
18
view icon
Поезія | Версія для читання 21 бер 2015 о 23:45
Ще немає жодного коментаря
Подібні роботи
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024