Сірий чоловічок

image
Уявімо собі картину. Невеличке місто. Назвемо його Сіре місто. Це місто таке, як і усі інші-просте і не цікаве. Сіре. Навіть парк розваг не допомагає. Містом гуляє багато людей. Усі кудись поспішають, або вдають, що поспішають. Одним словом метушаться, неначе у мурашнику. Однак вони не мають жодного відношення до нашої історії. Ця історія лише про одну людинку. Щоб не вдаватись до подробиць, назвемо його Сірим чоловічком.
Ось наш герой прокинувся. Він солодко потягнувся у ліжку, а тоді встав. Чоловічок увімкнув електрочайник, яким дуже гордився, бо виграв його у лотореї. В той час, поки вода закипала, він рушив у ванну. Сполоснув себе холодною водою і почистив зуби. В цей момент прокинулась його дружина. Вона знала, що не має часу лежати, а тому встала і пішла на кухню, де заварила чоловікові каву. Потім приготувала легкий сніданок. А тут і наш чоловічок появився, чмокнув дружину в щоку. Не з любові, а просто так, тому що звик. Після чого взяв філіжанку з кавою і сів за стіл, попиваючи її малими ковтками. Кава була відбірна, запашна і приємна на смак. Ще б пак. Сам Сірий чоловічок її вибирав, чим теж сильно пишався. В цей момент, коли наш герой допивав каву, перед ним з’явився паруючий сніданок, принесений на порцеляновій тарілці його дружиною. Ох, як він гордився, купивши за безцінь ці тарілки на розпродажі!Наш чоловічок поснідав, одягнувся, зачесався. Він мав власний гребінець. Цю річ він отримав у подарунок від якоїсь там однокласниці. Гребінець був гнучкий і мав золотавий відтінок. Коли хтось, крім Сірого чоловічка, користувався ним, то наш герой лютував і шаленів. Перед виходом чоловічок поглянув у відполіроване до блиску дзеркало. Він був грізним господарем цього дому і вимагав, щоб у ньому було чисто. Коли він помічав пилюку на столику, то піднімав галас. Ви подумайте тільки, його улюблений столик для читання!Дарма, що майже рік його уже ніхто не використовує. На прощання він демонстративно обняв дружину і вийшов з квартири, почимчикувавши на роботу.
Відсидівши до половини дня, неймовірно «змучений», йшов обідати. Після обіду, та декількох хвилин важкої розумової праці, та п’ятьох десятків партій у карти, сильно стомлений, повертався додому. По дорозі купив свіжу газету. Повернувшись додому та привітавшись з дружиною та сином, Сірий чоловічок роздягався та йшов вечеряти. Опісля, сідав у старе шкіряне крісло і спраглий за емоціями, вмикав телевізор. Обома речами він дуже пишався. Навіть дужче, ніж електрочайником! У цьому кріслі сидів ще його батько. А телевізор, це особлива справа ― на нього Сірий чоловічок збирав гроші цілий рік. В один момент він економив на обіді і не купував газету, щоб заощадити побільше грошей. Наш герой буквально марив цим великим плазмовим телевізором. Інколи Сірого чоловічка відривав від перегляду його син, який просив допомогти з домашнім завданням. Однак, чоловічок завжди відмовляв, пояснюючи стомленістю чи болем голови. Коли усе цікаве для Сірого чоловічка закінчувалося, він лягав у ліжко, кілька хвилин читав газету та засинав, заливаючись гучним хропінням…
***
Ось наш герой прокинувся. Солодко потягнувся у ліжку, а тоді встав. Чоловічок увімкнув електрочайник…
Wane_Porter
Wane_Porter
land icon
18
view icon
Проза | Версія для читання 25 січ 2013 о 05:29
Показати всі коментарі (8)
паскудство на кожному кроці....ех..сумно стало, Я НЕ ХОЧУ ТАК ЖИТИ!
15 лют 2013 о 07:09
так живуть 90% населення міста. сірі постаті сірого суспільства. роботи з мяса та кісток.
20 тра 2013 о 09:05
Allochka Критика
Сіра буденність поглинає людей, вона затягує їх у свої тенета. Та й самі люди легко піддаються такому маятниковому способу життя.
19 тра 2016 о 20:28
Подібні роботи
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024