Посібник при вранішній амнезії

Отже ви проснулись вранці, злізли з ліжка і зрозуміли, що не пам`ятаєте ні хто ви, ні де ви. Що ж, таке буває з усіма. Допомогти в такій ситуації може дедуктивний метод (що таке дедукція подивитесь у словнику, коли згадаєте, де він у вас лежить). Ним ми і спробуємо скористатись.
По-перше, якщо ви розумієте, що тут написано, то ви, ймовірно, знаходитесь в Україні.
По-друге, підійдіть до будь-якого дзеркала та добре розгляньте своє відображення. Якщо у вас бліда шкіра і червоні очі, то можливі два варіанти. Перший – ви вампір. Другий – ви студент після сесії. Якщо ж перший варіант здається вам більш вірогідним, то ви ще й фанат саги «Сутінки» або серіалу «Щоденники вампіра». У випадку, якщо ви ніколи не чули про такі фільми, ви справді вампір. В такому разі вам слід дочекатись вечора та йти на полювання, щоб втамувати жагу крові, а поки день спробуйте поспати, щоб та сама жага крові не так мучила.
Якщо ж ви все-таки студент, то чекати вечора не варто. Спробуйте вийти з дому та купити в магазині щось, що можна з’їсти. Якщо ви студент не першого курсу, то нагадую, що люди іноді їдять щось крім вермішелі швидкого приготування.
Якщо ж у вас бліда шкіра, червоні очі, на носі слід від окулярів, на пальцях мозолі, а на пучках загрубіла шкіра, то ви програміст або геймер. В такому разі озирніться навколо, якщо бачите кольорові стікери з написами на кшталт «включи мікрохвильову – розігріється рис», то у вас є турботлива дружина, яка поки що вас не покинула. Якщо ж стікери втратили колір та повідпадали, то дружина вас все ж покинула, а рис в мікрохвильовій вже розігрівати не варто. Тепер вам треба забратись з силами так розвідати квартиру, з часом ви знайдете пральну машинку, пилосос и навіть кухню.
Якщо шкіра біла, очі червоні, слід від окулярів на носі і руки в чорнилі, то ви або письменник або вчитель. В будь-якому випадку розраховувати на пральну машинку і пилосос вже не варто.
Якщо у вас рожева шкіра і два-три підборіддя, то ви чиновник. Якщо десь в кімнаті розривається від дзвінків мобільний телефон, то ви спізнились на роботу. Спробуйте відповісти на дзвінок, якщо вас запитують, чи приймаєте ви сьогодні, то вітаю – ви начальство, сміливо можете казати, що зараз приїдете і не приїжджати ще години зо три. Будьте впевнені, в коридорі перед вашим кабінетом такий аншлаг, що й Мадонні не снився. Якщо ж з трубки вам кричать щось про догану або звільнення, то ви кабінетний планктон і на роботі чекає вас саме догана або звільнення.
Якщо ж ви розумієте цей текст через слово, ваша рідна мова-суржик, а в голові крутяться вірші Чехова, то за вікном у вас Межигір`я і за вас вся країна дякує жителям Донбасу. В такому разі йдіть в свою адміністрацію та продовжуйте кивати головою «зарази реформ».
І смішно і страшно
land icon
18
view icon
Проза | Версія для читання 09 лют 2013 о 20:40
Показати всі коментарі (9)
бомбезний перехід від вампіра до президента.......!!!!І знаєте, в них є схожість: обидва п'ють людську кров!!!
02 кві 2013 о 00:53
Мені сподобалось майже все Початок надто вже двобічний, але ж є купа винятків - людина може не бути ані студентом, ані вампіром. Хоч ці нюанси розглянуті пізніше, щось мене на початку бентежить. А, так, ще пропущено кілька тире і ком, але це - дурниці Задум - влучний і дотепний, до того ж, не позбавлений цинічних ноток.
09 лип 2013 о 08:52
Як щодо вампірів, то вони не відображуються в дзеркалі (принаймні, за всіма існуючими канонами вампіризму) - промах; так само я можу не знати нічого про всі ті новомодні фільми й серіали, але читати Брема Стокера чи Енн Райс. Загалом непогано, але існує пропозиція підкорегувати та розширити. І русизми почистити (як то "проснулись".
20 сер 2013 о 00:21
Подібні роботи
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024