Чим далі в лютий, тим більше шуму про 14 число. Звичайнісіньке собі 14. А я їду в переповненій маршрутці, і серце моє вискакує,не то наче я поспішаю, не то наче боюся, що крізь натовп не проберуся до виходу на потрібній зупинці. Є така фобія. З мого пакета доноситься прекрасний запах кориці. Поламані палички у руцях нової зробленої лялечки, яку зараз віддам новій власниці. За вікном автобуса розпускався світ, весняні флюїди, жменька яких була необережно висипана зарання в лютий, помітно заставляли людей поводитися надиво радісно.
Нарешті покинувши консервну банку на колесах зупинками двома раніше, попрямувала в назначене місце зустрічі. Виявилося я зовсім не запізнююся, і вільних 20 хвилин дозволили мені забігти у затишну кав'ярню на улюблене капучіно. Цей напій у мене на першомі місці вподобань,тиснеться біля ванільного чаю. Кав'ярня була майже пуста. Я зайняла перший, що трапив на очі столик. Потім коло себе помітила пару закоханих, які сиділи ,сказала б, у досить вульгарній позі як на громадське місце. А весь час поки я пила ідеальної температури капучіно, вони голосно цмакали, цілуючись. Та закоханим і гадки не було, що я тут про них думаю, і що вони не виглядають як з офігенної сцени фільму. Сказати відверто, мене чомусь навіть знудило.. Цмак-цмок..
Вулиця. Улюблена. Задерши голову трохи вище сіро-буро-малинових вітрин, можна милуватися другим поверхом архітектурного багатства Луцьку, на щастя туди не добралися апендицитні добудови. Я люблю помічати тут усе. Може мільйонний раз прохожу , а щоразу бачу щось нове. А люди часто трапляються ті ж самі. Цілуючись, за руку, обнявшись, милуючись, фліртуючи.. Стільки пар наче навмисне проходять. Може в глибині душі зітхнувши повз них проходжу я. Мені не сумно, що я одна. Ні. Я навіть посміхаюсь. Ще б не посміхнутися, коли тайком зазирнути через очі в душі тих закоханих. Дурненькі, веселі і щирі.
Біля ЦУМу, помітивши, що що перша прибула на домовлений час, вирішила зайти всередину. Прилавки магазинів заставлені різними сувенірчиками-подаруночками. Біля одного з таких прилавків мені різко згадалися шкільні роки, коли я ходила ще по незгорівшому старому універмазі і з шаленим стуканням здичавілдого серця вибирала валентинки. Яким щастям було купити велику за 5 гривень, і знати кому я її відправлю в красивому конверті, обов'язково підписавшись. Мені завжди були незрозумілі анонімні валентинки.
Увесь цей лютневий закоханий переполох ще більше наганяє тугу на самотніх . Навідміну від закоханих у їхні очі й заглядати не треба. Таких видно здалеку.
Так от, усім тим, хто ниє подрузі в трубку про безкінечні пошуки людини, яку обіцяє любити вічно, кажу - шукають шкарпетку зранку, воші в волоссі, шукають загублене, зникле. Любов не шукають! Вона скрізь. Вона не загубилася . А потрібна людина зустрінеться вам сама. Навіть завтра. Чом ні. Для цього не треба особливих дат і чисел.
прозова замальовка
land icon
18
view icon
Проза | Версія для читання 12 лют 2013 о 16:58
Показати всі коментарі (4)
підтримую, твір актуальний, особливо закінчення. коли плачуться про безкінечні пошуки, то це дуже скидається на "мої всі друзі вже мають кота-модні джинси-айфон (далі по списку), а в мене ще нема. треба так зробити, щоб і в мене було"
12 лют 2013 о 21:39
от-от, саме так - "треба так зробити, щоб і в мене було" ))
дякую дуже))!
13 лют 2013 о 00:19
Allochka Критика
Написано позитивно й оптимістично. Гарний підсумок твору. Він дає змогу сформулювати актуальну для багатьох людей думку.
31 тра 2016 о 18:57
Подібні роботи
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024