Автобіографія старого дурня №1
(особистий щоденник з 13 до20 років)

2 частина тут - http://juramax.com/work.php?id=3183
Присвячується моєму другові,
Мельнику Роману


Друже, я вдячний тобі докінця за постійне биття твого серця поруч,
за мудру думку у скроні та за сильний вигин плеча, що не давав мені впасти й за руку, ту що раз по раз піднімала мене з багнюки життєвої машкари, коли я все ж таки падав.


Рецензії
Це посібник з естетизму і живучості, широкоформатності української мови, а також приклад того, як можна вишукано, експресивно, вимогливо і гордовито, пафосно і досить скромно, задовго і цікаво написати вступ до своєї книги, і пофіг що першої, бо якби я це прочитав, тебе не знавши, то сказав би, що це якийсь дуже крутий, можливо трохи витрендьожний, але все ж таки класний автор, якого можна навіть за цей вступ, відзначити медалькою від Емвею, як приклад чудового концентрату прикольненьких, живеньких фразочок і слів, таких влучних порівнянь і просто чудовою як гарячий бульйон розповіддю, після чорного сухого хліба, який я часто гризу біля компа читаючи не менш сухі книжечки для всяких суч західних пол теорій. (Мельник Роман)
Роман не претендує на важливі чи глибокі життєві узагальнення, але привертає увагу до буденної дійсності з усіма її виснажливими дрібницями.
Інструкція з експлуатації

Книгу можна читати з будь-якої сторінки, задом наперед і зліва направо, швидкочитанням, носоклюванням чи просто дивитися малюночки. Спосіб прочитання всеціло залежить від того, що ви хочете отримати від цієї довершеної квінтесенції, яку людство скромно нарекло книгою.
У першій книзі перед вами постає сирий, бідний, нерозвинений ще світ хлопчика-підлітка який тільки но ступає на власну стезю, міцно тримаючись за мамину спідницю та батьківську шию. Сторінка за сторінкою ви станете свідками апробації суспільних норм, традицій, цінностей та вироблення власного підходу, шляхом здебільшого сумнівів, часом практичних спроб та помилок. Про рівень аналізу говорити недоводиться, здебільшого йде опис та експресія. Виливаються реакції на подразники зовнішнього світу та клепається сприйняття. Перша книга не відзначається красою стилю чи змісту, бо є всього лише шкіцом чотирнадцятирічної істоти, тому її наче гірку таблетку треба швидко ковтнути, бо це дуже необхідно для органічного розуміння наступних книг. Проте, якщо зайнятися складним герменевтичним аналізом, то можна відкрити для себе всю красу та філігранність убогості внутрішнього світу підлітка. Хай там убого, але зате є щирість, справжність і краса початку становлення, сумніву, зародження.
У другій книзі відбувається еволюція та перехід до активнішого освоєння світу. Масиви опису кострубатої конструкції організовуються, класифікуються, починається аналіз. Розпочинається етап нарощення усвідомленості усіх процесів, хиткі спроби зануритися в глибини сутності. З пасивного, пригніченого спостереженнями овоча, вилуплюється ініціатива і зростає суб’єкт, активний актор, творець, перетворювач дійсності.
Третя книга йде у глибину. Переосмислюються давно відомі поняття, очевидні речі стають глибшими та рельєфнішими, життєві догмати перевіряються на міцність скептицизмом, цинізмом та негативним життєвим досвідом. Психічні процеси відшліфовуються, вдосконалюється конітивний інструментарій. Спостерігається тяжіння до виходу на макрорівень та нанорівень. Формулюються узагальненя, визначаються тенденції, виробляються правила. Все це перемащується інтенсивною емпіричною експансією в дійсність, що пов’язано з набуттям статусу студента та наглою зміною середовища буття.
Томик буде цікавим: - підліткам, які знайдуть вирішення багатьох пекучих проблем та сумнівів, побоювань та очікувань. Можна буде легше дихнути, послабивши напругу від тягаря невизначеності майбутнього, нечіткості сенсу та місії. – студентам, бо зможуть знайти повно цікавих ідей та формулювань, що збуджують. – психологам та науковцям, що штудіюють ідентичність, самість, психоаналітикам, письменникам самі знаєте для чого. - молодим графоманам, що можливо збагатять свій стиль та лексикон. – батькам, щоб краще зрозуміти дітей. – дівчатам, щоб краще розібратися в хлопцях та їх бажаннях, зрозуміти чоловічий формату життя і роль у ньому жінки. – усім, хто цікавиться суб’єктивністю та любить спостерігати як щось росте та еволюціонує. Усім, хто цінує довершеність миті та понад усе кохається в естетиці деталей підсувається до прочитання.
Після прочитання книжку не треба спалювати за назвою однойменного фільму. Це не той випадок, коли ‘Burn after reading’. З неї ще можна добути багато користі. Можна обміняти її на щось у друзів, можна подарувати, позичити, перечитувати, підставляти під горнятка з гарячим чаєм, відбиватися нею від життєвого мотлоху спальних районів, віддати в буккросинг, закопати в саду в капсулі часу, викурити нецікаві сторінки, наробити літачків та іншої екібани, гадати по рядках і багато іншого, що здатна вигадати ваша уява.
Вітаються різного роду підкреслювання, помічування, підслинювання. Книга має бути живою, інтерактивною і читання не має нагадувати сеанс розтину мертвого тіла з мінімізованим втручанням. Втручайтесь в книгу, висмоктуйте і витягайте з неї усе, що Вам може знадобитися, змусьте томик відпрацювати викладені за нього гроші; будьте вимогливими не тільки до книги, а й до життя. Так народжується смак. Тож ставайте батьками і народжуйте величезні сім’ї чеснот. Бог вам у поміч, а книга – під пахву!
І найважливіше, не будьте лінивими. Якщо вже читати – то максимально віддаватися. Занурюйтеся у текст, свідомо напружуйте уяву, створюйте образи, намагайтеся увійти в той стан, в якому автор писав, пробуйте відчути те, що відчував він, спробуйте перевтілитися. Тільки в такому разі ви отримаєте весь кайф від цієї книги, тільки особисто переживаючи кожен рядок. Інакше це для Вас так і буде купою мертвих слів.
land icon
18
view icon
Проза | Версія для читання 17 бер 2013 о 20:47
шикарно ... коментарі тут зайві
07 тра 2013 о 00:10
Захоплююсь рядками, як завжди, читаючи ваші творіння. На щастя, чи, на жаль, твір не дуже великий, я б не змогла відірватись, не дочитавши до кінця. Я розумію, що ви писали б вічно, тому завершення і немає, це все тільки початок... Ваше викладення думок в моєму смаку, я хотіла б придбати ваші книжки і черпати з них все нову інформацію, перечитуючи ще раз.
12 сер 2013 о 18:00
Snt.N., дякую. Ви перша, хто мені таке сказав. Дуже тепло всередині,... але не від чаю.
13 сер 2013 о 06:45
Подібні роботи
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024