"Полум'я свічки"

Затаївши свій погляд на свійчку, на полум'я, яке від неї попелиться,
ти задумуєшся: та невже почуття, яке часто порівнюють із палаючим вогнем, настільки піддається вітру, який своїм розмахом гасить її іскри і зупиняє полум'я? Коли в твоїй душі зародилось те справжнє, те гаряче, те довготривале і таке палке відчуття…, ти навіть на відстані не можеш із ним боротись, кудись відганяяючи його від себе. Наче це ти несеш його із собою, воно закладено в тобі, в твоєму серці, в твоїх роздумах, в твоєму ДНК, яке пронизує тебе і власне твоє «Я».
Для одних людей це і є цінність, яку вони ніколи не дадуть загасити,
як вітер полум’я свічки, для інших - це просто так: вони не осмислюючи своїх вчинків, дій, слів, залишають цим самим свічку на роздоріжжі, їм байдуже, що буде із нею. Можливо її згасить потік дощу або ж вітер своїм стрімким помахом змете її із свого шляху? А насправді, таке тонке і тендітне як скло почуття, яке відкрили двоє людей, зародивши свою власну історію, нелегко зберегти. І якщо на життєвому шляху до усіх буревій, штормів, які трапляються і будуть завжди існувати хтось просто так здається, тоді яка може бути річ про свічку, яку не згасити і про вічність полум'я кохання?
а свічка як душа вона палає,
вона тепло і розуміння лиш шукає,
і тільки у любові спопеляє,
хто запалив її, той справді знаю...
land icon
18
view icon
Проза | Версія для читання 06 гру 2012 о 05:32
Allochka Критика
Ваша філософська проза спонукає до роздумів. Очевидно, те, наскільки ми оберігаємо полум'я свічки нашої любові показує її значення і цінність для нас самих.
15 бер 2016 о 22:18
Подібні роботи
Роботу було депубліковано автором
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024