Сучасне мистецтво та молодь

Двадцять перше сторіччя значно відрізняється від попередніх своїми культурними процесами. Вже давно минули часи, коли молодь навчали усім видам мистецтва в обов'язковому порядку. Зараз усе залежить ще більше лише від власного вибору та бажання, а цифрова ера відкрила для людей багато нових можливостей і безпосередньо вплинула на творчий процес в цілому. Для написання картин та літературних творів достатньо мати комп’ютер, навіть написання музики зараз можливе без використання музичних інструментів. І це не є поганим, а навіть навпаки: з’явилось багато нових течій та жанрів, вдосконалюються вже існуючі. Тим паче, що вже відомі прийоми не забуваються та активно використовуються.

Значну роль у поширенні сучасного мистецтва грає «Інтернет»: створюється все більше електронних ресурсів, присвячених різноманітним видам творчості, де кожен (переважно молодь) може представити свою роботу на загальний огляд. Чимало музикантів стали відомими завдяки своїй активності у мережі, багато літературних течій утворилося саме тут. Виставки, музичні концерти, літературні вечори та «дуелі» вже давно організовуються віртуально. І такий обмін інформацією, звісно, має поширення не тільки в межах країни, але і всього світу.

Поступово межі стираються, і у кожної маловідомої особистості з’явився шанс бути поміченою та знайти свою аудиторію. Професіонали та дилетанти зустрілися у одному інформаційному просторі, обмінюючись досвідом та знаннями. Молодь, яка є кістяком сучасного мистецтва, шукає натхнення та надихає, об’єднуючи віртуальне та реальне спілкування. Саме за цим стоїть майбутнє, саме це має свій розвиток.
land icon
18
view icon
Проза | Версія для читання 08 тра 2013 о 04:23
справді інтернет дає багато можливостей для втілення вторчого потоку митців, їхньої реалізації А те що багато творчих людей можуть об'эднатись в групи за інтересами, як ти відзначив у статті, це просто чудова нагода ділитися своїм ремеслом та ідеями, висвітлювати сучасні проблемні питання, реалії, в кожному напрямі мистецтва можна знайти завдяки такій змозі джерело творочого потоку, обмінятися досвідом та навіть повчитися новим технікам, прийомам. Велика цінність мати такі можливості які є перед нами на сучасному етапі.
08 тра 2013 о 06:38
дякуємо за статтю для журналу
08 тра 2013 о 21:22
Melaverde, нема за що
08 тра 2013 о 21:28
Подібні роботи
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024