Щастя

Кожен з нас коваль власного щастя.
Цікаво, що відчуває немовля, яке вперше робить самостійний подих, яке вперше зустрічається зі світлом і вперше відчуває смак материнського молока. Мабуть це маленьке створіннячко - найщасливіша в світі людина, воно так довго цього чекало, усе своє життя...
Згодом воно підросте і зрозуміє, що у світі є ще безліч усілякого прекрасного, нового, неповторного, що даруватиме такі ж яскраві емоції і бажання сміятись. Щоправда потрібно докладати певних зусиль, аби досягти бажаного результату.
Вперше воно це зрозуміє, навчившись бігати і ділитись враженнями із навколишніми, тоді вже важко називати цю маленьку особистість "воно". Ця маленька самостійна людинка навчиться дарувати радість собі і ближнім граючись, співаючи, розказуючи віршики на пам'ять, танцюючи. Далі ця людинка радітиме з похвали вчителів у школі, які формуватимуть тендітний дитячий світогляд, допомагаючи батькам, що працють, аби людинка росла і розвивалась. Згодом людинка стане людиною, сформувавши у собі стержень із бажань, мрій, переконань, звичок і хобі. Людина уже матиме певний досвід за плечима, у вигляді падінь і піднесень, програшів і перемог, провалів і досягнень. Людина зрозуміє, що вона сама є причиною свого душевного стану, свого піднесеного настрою і щирої посмішки.
Тоді стане ясно, над чим варто працювати, що варто вдосконалювати, де варто докласти ще часу, а що й не потрібно починати. Тоді людина вже матиме уяву ким бути далі і яким чином досягати здійсненя своїх заповітних мрій. Людина зрозуміє, навіщо батьки працюють, чому вони інколи приходять раді, а інколи засмучені, зрозуміє, чому є мільйонери щасливі та нещасні.
Людина отримає необхідні їй навики, уміння, безцінні поради близьких і зв'язавши це в одне ціле почне сама працювати, заробляти собі на життя, вона стане самостійною, отримуватиме море задоволення від отримання власних коштів, а особливо шляхом виконання улюбленої роботи, нехай це співи, нехай вірші чи глобальні інформаційні портали, корисні програмки чи допомога людям, які відчувають брак уваги, чи вважають, що загубили свій шлях. Одним словом, ця досвідчена людина, яка має свої погляди, бажання і мету, зрозуміла одне чи не найважливіше у житті, що улюблена робота, яка окрім грошей приносить ще й моральну і духовну насолоду - це правильний шлях, це це те щастя, яке вона, можливо, відчувала, зробивши перший самостійний подих. Адже заради такої роботи не складно проснутись дещо раніше, хочеться приділяти час на її виконання, хочеться досягати кращих і кращих результатів. Така робота дає змогу розвивати і виховувати у собі нові мрії, хочеться поділитись власним досвідом з навколишнім світом, підказати куди краще йти а куди не потрібно й заглядати, допомогти людям розгледіти у собі таланти, зацікавити їх у певних проектах, і радіти з їх успіху. Досягнувши таких результатів починаєш жити ще для когось, для своєї коханої сім'ї, яка теж даруватиме тобі радість і щастя, яке просто неможливо описати словами...
Працюйте над собою, вірте у себе і все вдасться, знайте, що у світі є безліч людей таких як ви і таких, що вже досягли певних результатів і знайте, що ці люди залюбки із вами поділяться, хоч в цю секунду, просто завітайте на портал juramax.com і ви знайдете щось для себе там.
land icon
18
view icon
Проза | Версія для читання 21 тра 2011 о 06:00
Показати всі коментарі (4)
Цілком солідарний з Вами
09 гру 2012 о 23:00
гарна стаття ..
щастя хоч і залежить від людини..але і люди, які її оточкують, відіграють важливу роль ...вони можуть і допомогти , а можуть і морально вбити ...
13 бер 2013 о 23:37
Анонім Критика
Цікаві роздуми не залишать читачів байдужими. Адже усе, написане Вами, є реалістичним відображенням життя-буття. Цілком погоджують із настановами, наданими в останніх рядках твору.
14 січ 2016 о 15:06
Подібні роботи
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024