Мені завжди важко заснути під торохтіння потяга. Воно відганяє думки й відволікає. Снам зась! От ще одні безсонні ночі, які звалюють на плече випадкових подорожніх.
Крізь ледь прочинене вікно влітають сніжинки. Я дрімаю. Відчуваю, як торкають мого носа. Тануть… Ніжно пестять краплини, кличуть мене з дрімоти, малюють холодом картину незвичного Великодня – чужого й далекого, в який я мушу обкутатися.
Він же сидить навпроти, пустим поглядом сверлячи стіну. Нехай сьогодні стане моїм плечем, на якім спатиму. Хай тримає міцно побіля себе, оберігає від шуму дороги. Хай стереже сон. Яка різниця, що поряд в нього кохана юна квітка? Сьогодні мене обніматиме він!
Серед ночі вийде на захаращеній стнції, зовсім такій, як сам. А в передранні в моє порожнє купе загляне хтось новий, кого я ніколи не знала, але буде пізнаний на все життя. Прийде, причинивши двері до станції КІНЦЕВА.
Yaro_Mantyka
Yaro_Mantyka
land icon
18
view icon
Поезія | Версія для читання 20 січ 2014 о 22:17
Allochka Критика
Гарно передано цілий букет усього, що властиво людині, - відчуття, почуття, прагнення... Цікава міні-проза з логічним завершенням, що відповідає очікуванням її головного героя.
15 вер 2016 о 18:05
Подібні роботи
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024