Експеримент не вдався. (виправлене)

image
Всесвіт, спіральних форм галактики, яскраві зірки, планети. В суцільній темряві виблискують кольорові вогні. Планети із супутниками обертаються навколо своїх світил гігантів, сповільнюється рух галактик, тепер все майже нерухоме, а ми з колосальною швидкістю віддаляємось назовні, все далі і далі. Космічні об'єкти перестають бути видимими, практично зникають з нашого поля зору, і все поринає в суцільну темряву.

Виринувши з густої чорної маси, попадаємо до просторої, світлої, - раптово нас оточують непроглядні чорні сфери однакових діаметрів, серед яких темні, меншого розміру, які клопітливо та в гармонії виконують свої циклічні оберти одна навколо іншої. А ми, в цьому ритмічному танці сфер, продовжуємо віддалятись. Елементи стають все меншими і вже зовсім непомітними, лише певна закономірність зв'язків між ними стає все явною і тут проглядається певна однорідність. Речовина.


Чується голос: "Експеримент не вдався, речовина нестабільна." Бажана хімічна реакція не відбулась, - молекули залишились у своєму початковому вигляді.

У лабораторії, яка не відповідає нашим звичним земним уявленням, все було чедернацьких форм. Біля експериментального столику стояли істоти в дивному одязі.

Марс. Жителі цієї планети жили спокійно та щасливо, як в один звичний день вчені виявили загрозу своїй популяції через неминучу природню катастрофу. В той час вони працювали над знаходженням вакцини проти невиліковної хвороби, яка була зовсім незначною у порівнянні з тим, що через 156 днів все живе мало вимерти за лічені секунди.

Через наближення метеориту значних розмірів розпочалось приготування до повної евакуації Марсіян з планети. Порятунком на той час була можливість переселитися на планету Земля, так як вона була найближче та більш-менш відповідала їхнім потребам для виживання. Для них це переселення мало бути наймасштабнішим випробовуванням за все існування їхньої цивілізації. Адже для них на планеті Земля клімат був незвичним, але, на превеликий жаль, у них не було іншого вибору.

Декілька кораблів, які були заповнені вщент марсіянами, вирушили в політ, і майже успішно прибули на Землю. Були великі втрати як марсіян, так і запасів їжі, до якої вони звикли. Багато з них, не будучи готовими до зміни клімату та умов проживання, одразу захворіли і померли. Вони не могли харчуватись тими видами флори та фауни, які могла подарувати Земля. Єдине, що їм залишалось, це боротись за життя, так як на їхній рідній планеті загинули всі, хто залишився і загинуло все разом із атмосферою. Планета перетворилась в червоний мовчазний камінь, який завис в трагічному просторі звичайних космічних подій.


На Землі народжувались діти з фізичними відхиленнями. Тільки через сотні років вони навчились пристосовуватись до життя на планеті Земля. Поділились на племена, почались міжгрупові воювання, вижили найсильніші та найпристосованіші до земних умов.

Були важкі часи, постійні переходи з однієї території на іншу. Перші знаряддя праці, житла в печерах, все спочатку. Серед них були марсіяни, які намагались записати на каменях спогади про їхню планету, життя на ній і про велику катастрофу, щоб іншим поколінням передати.

Через свою жорстокість і мутацію деякі племена здичавіли, намагаючись захопити житлові поселення кмітливих пращурів для порятунку своїх життів. Це призвело до їх повної деградації, коли натомість інші боролись розумним способом за виживання. Групи мутантів, які набули тваринних звичкок, перетворились на сучасних мавп майже втративши свій інтелект, і через поступове пристосування до холодного клімату обросли волоссям.
Сучасне людство не один раз розшифровувало записи "марсіянських" племен, вважаючи ці історії легендами і вічно дивуючись тому, як примітивні племена тих часів могли знати про астрономію більше за нас тепер. А вони писали про своє життя та порятунок з рідної планети. Писали про катастрофу, яка за їх розрахунками мала статись і на Землі. Про що було написано племенем Томайо, нащадками марсіян.

Землянам загрожує небезпека, але більшість не усвідомлює того, що цивілізації може настати кінець. І ніхто не приймає жодних заходів.

В цей час люди вирішують буденні справи. На конференціях обговорюють яких тварин вберегти від повного знищення, заносячи їх в червону книгу. Розповідають про те як людство вже достатньою мірою познущалось з природи.

Людство поринуло у вирішення глобальних проблем по захисту усіх живих істот, найменування яких не змогла б запам’ятати жодна людина на цій планеті. І тут ми віддаляємось в іншу галактику, в якій знаходиться планета небачених розмірів оточена на великій відстані трьома велетенними зірками, які, здавалося, знають всі таємниці цього незміренного всесвіту.

На цій планеті живуть істоти в яких інтелект значною мірою перевищує людський. Так як людський перевищує інтелект тварин. Тут в звичайний день збирається міжгалактична конференція, на якій розглядаються всі види живих істот в навколишніх галактиках. Один із учасників зачитує список деяких видів живих істот. Звучать десятки різних найменувань, і раптом поміж них проскакує одне майже непомітне для інших слово Гомосапіенс, він не зупиняючись читає дальше.

Конференція присвячена вбереженню кожного виду істот в галактиках, так як вони були занесені в міжгалактичну червону книгу по вимиранню. Багато були проти того щоб примітивних істот, без інтелекту, куди входили земляни, заносити в книгу. Натомість інші обурювались висловлюючи думку, що вони також живі та потребують нашої допомоги.


В той час ми опиняємось поза межею трьохзіркової системи, виринаємо з галактики, віддаляємось так далеко що все стає таким мізерним і темним. Тиша, пробиваючись крізь неї, ми потрапляємо в інший світ, який являється атомом молекули речовини того гігантського всесвіту, над яким також проводять експерименти.
© eFJey, 2011
Копіювання з обов'язковим діючим посиланням на www.juramax.com
Відредагована версія 2014 року.
land icon
18
view icon
Проза | Версія для читання 29 сер 2012 о 08:39
Показати всі коментарі (19)
з нас ніхто не випробовував свого акторського таланту але то можна надолужити
07 вер 2012 о 23:35
SNICKERS, треба же ж з чогось починати як з'явиться натхення і цікаві ідеї щодо збагачення сценарію, пиши з радістю почитаю))
07 вер 2012 о 23:37
Дуже цікаво)))) Є над чим задуматись))))))
31 гру 2012 о 03:35
Подібні роботи
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024