Країна творчості JURAMAX
JURAMAX - найбільша творча мережа
талановитих українців у всьому світі.
Інші статті автора
Переглянули 56
Everdreamer
Everdreamer
Everdreamer
Everdreamer
luckiest_guy
luckiest_guy
luckiest_guy
luckiest_guy
Lican
Lican
Lican
Lican
V_Shevchuk
V_Shevchuk
V_Shevchuk
V_Shevchuk
Diana
Diana
0
Стаття
Хто вони - Герої теперішнього часу?
Хто вони - Герої теперішнього часу?
Їду в маршрутці, на Привокзальній заходять два таваріщі. Вірніше, заповзають, бо такі вгашені, що ледве на ногах тримаються. Сто разів повторили, що їм треба на Сихів, тому я вже настроїлась на те, що дорога буде весела.

Ще і хвилини не минуло, як вони почали між собою говорити і жахливо гнути матами. Я не витримала і попросила їх припинити, бо неприємно слухати, та і діти малі ззаду сидять і все чують. То вони на мене налетіли з криками типу "та ти соплячка, яке ти маєш право нам вказувати". Тут вмішалися чоловіки, які за мене вступилися. Почався такииий скандал!

Один з таваріщєй, який був вже бурячковий від жари і злості, видав геніальну фразу: "Та ми тільки шо приїхали з Луганська! А шо зробили ви? Чіпляєтесь до героїв!"

Мене аж сміх взяв. Які нафіг герої? По їхньому спілкуванню ані раз не було видно, що вони щойно вернулись з того пекла. Вони обговорювали тьолочок, півасік і риболовлю. Коли їх почали розпитувати про місце, де вони були, їхні відповіді розходились. Коротше, мені зразу все стало ясно.

Нагадався випадок, коли ми виступали проти встановлення літнього майданчика на вул. Тершаківців. Там теж був чудак, який люто доказував мені, що він - сотник з Майдану. Від нього несло перегаром в радіусі кількох метрів. Я запитала його, чи не стидно йому - "сотнику Майдану" - ходити серед білого дня в нетверезому стані. Він відповів, що якби я бачила те, що він, я б так само спилася.

От в мене виникає питання: як ми можемо говорити про зміни, які приніс Майдан, про якусь Революцію Гідності, якщо, незважаючи на всі заклики, на всі жертви, все одно знаходяться такі паскуди, які сміють прикривати свої жалюгідні вчинки ім'ям Героя. Це - псевдогерої. Це - антигерої.

Навіть якщо припустити, що і перші двоє, і "сотник" справді були на сході і на Майдані. Чи дає це право у першому випадку хамити і штовхати людей (за яких, до речі, вони і воювали, за їхніми словами) після зауваження в їхню сторону, а в другому випадку - показувати в об'єктив середній палець, посилати всіх чим подалі і залишати на руках у дівчини синці? А якщо представити собі, що такої погані є ще дуже багато?

Герой - це не повоювати, приїхати і спитися. Герой - це воювати, а потім розповідати про свою перемогу дітям і внукам; це зберігати чесність, повагу і любов до свого народу до кінця.
(с) Оля Гірняк
15 сер 2014 о 06:30
Показати всі коментарі (4)
sk8ter-boyy, а я можу собі уявити, що зараз там твориться, бо там мої близькі друзі, які кожного дня пишуть або дзвонять і розповідають, як вони переживають кожну ніч.

це були просто алкоголіки, які зіграли на обставинах. я більш, ніж впевнена в цьому.
17 сер 2014 о 08:40
Amster_Dama, Будь обережна))
17 сер 2014 о 08:53
sk8ter-boyy, я стараюсь, як можу..)
17 сер 2014 о 11:49
Країна фотографів
Онікс, фотографія, фотограф, модель, природа, дівчина, портрет, емоції
Онікс
Kotovek
Kotovek
Фотографія
, кіт, тварини, фотографія, фотограф
Nelia
Nelia
Фотографія
Маман, природа, дівчина, квіти
Маман
Lydia
Lydia
Фотографія
Сторож, фотографія, тварини, собака
Сторож
MissCoon
MissCoon
Фотографія
Країна письменників
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024