Країна творчості JURAMAX
JURAMAX - найбільша творча мережа
талановитих українців у всьому світі.
Інші статті автора
Переглянули 56
Everdreamer
Everdreamer
Everdreamer
Everdreamer
luckiest_guy
luckiest_guy
luckiest_guy
luckiest_guy
Lican
Lican
Lican
Lican
V_Shevchuk
V_Shevchuk
V_Shevchuk
V_Shevchuk
Diana
Diana
0
Стаття
Як зробити 3D-фотографію з допомогою Фотошопу
Хочете власноруч створити тривимірну фотографію? Ви легко можете її зробити за допомогою фотоапарата, стерео-окулярів та програми Фотошоп (Photoshop).
Підказка
* Тривимірна фотографія, яку ви будете створювати, називається анагліф (anaglyph).

* Щоб правильно налаштувати 3D-зображення у Фотошопі, вам знадобляться спеціальні стерео-окуляри. У цих окулярах одне скло - червоне, а інше - синє. Також стерео-окуляри вам знадобляться, щоб, власне, спостерігати 3D-ефект на стерео-фотографії, яку ви створите.
Крок 1: Зробіть фотографії
Зробіть знімок - наприклад, сфотографуйте натюрморт з квітів на обідньому столі. Потім зробіть ще один знімок, пересунувши фотоапарат на 5-9 сантиметрів праворуч. Ці два знімки є зображеннями відповідно для лівого та для правого ока, а відстань, на яку ви пересунули фотоапарат - це відстань між вашими очима.
Крок 2: Перенесіть фотографії на комп'ютер
Перенесіть зроблені вами фотографії на комп'ютер і відкрийте їх в програмі Фотошоп.
Крок 3: Зробіть фотографії чорно-білими
Переведіть фотографії в режим "Grayscale" (Чорно-білий), вибравши в меню "Image" (Зображення) пункт "Mode" (Режим) і потім "Grayscale". У чорно-білому режимі фотографій ефект 3D буде більш помітний. Ви можете також застосувати до кожної з фотографій автоконтраст (хоча це і не обов'язково).
Крок 4: Переведіть фото в режим RGB
Розташуйте фотографії на екрані так, щоб фото, призначене для лівого ока, знаходилося лівіше, а фото для правого ока - правіше (просто, щоб не заплутатися). Переведіть ліве зображення з чорно-білого режиму в режим RGB, клацнувши в меню "Image" на "Mode" і потім на "RGB Color".
Крок 5: Створіть стерео-фотографію
При активному правому зображенні натисніть Ctrl + A (щоб виділити всі зображення) і потім Ctrl + C (щоб копіювати виділення). Активуйте ліве зображення, на панелі "Channels" (Канали) виділіть два канали (c допомогою клавіші Shift) - "Blue" (Синій) і "Green" (Зелений). Потім натисніть Ctrl + V, щоб вставити скопійоване праве зображення на синій і зелений канали лівої фотографії. На панелі каналів зробіть активним червоний канал, не забувши включити видимість для каналу RGB. Попередньо вдягнувши стерео-окуляри і використовуючи інструмент "Стрілка", трохи посувайте шар червоного каналу в різних напрямках, поки стерео-ефект не стане найбільш вираженим.
Підказка
Якщо ви не можете знайти панель каналів - можливо, вона просто у вас не відкрита. Зайдіть в меню "Window" і поставте галочку навпроти "Channels".
Крок 6: Обріжте зайве
За допомогою інструменту "Crop" обріжте зайву частину фотографії. Збережіть файл.
Підказка
Щоб зробити кольорове 3D-фото, виконайте ті ж дії, але не переводячи фотографії в чорно-білий режим: скопіюйте зображення для правого ока і вставте його в синій і зелений канали зображення для лівого ока, потім, виділивши червоний канал і включивши видимість каналу RGB , посувайте шар червоного каналу, поки через стерео-окуляри не віднайдете найбільш яскравий стерео-ефект.
Приклади 3D зображень
Стереопара - 3D спомощью только своих глаз
Стереопа́ра — пара плоских изображений одного и того же объекта (сюжета), имеющая различия между изображениями, призванные создать эффект объёма.
Эффект возникает в силу того, что расположенные на разном удалении от наблюдателя части сюжета при просмотре с разных точек (соответствующих правому и левому глазу) имеют различное угловое смещение (параллакс). При рассматривании стереопары таким образом, чтобы каждый глаз воспринимал только изображение, предназначенное для него, создаётся иллюзия наблюдения объёмной картины.
[ wikipedia ]
теги: 3D, 3Д, фотошоп, photoshop, 3d photo,
04 бер 2011 о 19:12
А можно скачать экшен и сделать три де фотку в один клик
24 кві 2013 о 05:02
MissCoon, эта правда, а еще можна поставить две фотографии, смещенные на 10см при фотографировании, рядом и глазами раздвоить изображения и здвигать, пока левая и правая фотографии не накладуться. тогда не нужно ни фотошопа и даже очков наши глаза это чудо!
24 кві 2013 о 05:10
MissCoon, это называеться Стереопара.
только что добавил 2 примера стереопары
24 кві 2013 о 05:19
Країна фотографів
Друга, дівчина, модель, гори, містика, птахи, фотографія, фотограф
Друга
Ruslan
Ruslan
Фотографія
Margo, кіт, тварини, фотограф, фотографія
Margo
eFJey
eFJey
Фотографія
, інтер"єр, лофт
incognito
incognito
Фотографія
портрет брата, фотографія, модель, хлопець
портрет брата
lyubisvit
lyubisvit
Фотографія
, фотографія, фотограф, модель, діти, портрет, мильні бульбашки
Kotovek
Kotovek
Фотографія
Країна письменників
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024