Країна творчості JURAMAX
JURAMAX - найбільша творча мережа
талановитих українців у всьому світі.
Інші статті автора
Переглянули 56
Everdreamer
Everdreamer
Everdreamer
Everdreamer
luckiest_guy
luckiest_guy
luckiest_guy
luckiest_guy
Lican
Lican
Lican
Lican
V_Shevchuk
V_Shevchuk
V_Shevchuk
V_Shevchuk
Diana
Diana
0
Стаття
Повернення останнього кіногероя
Повернення останнього кіногероя
Мало для кого лишився невідомим факт повернення Арнольда Шварценеґґера на великі екрани після завершення його політичної кар’єри. Й якщо під час свого буття губернатором Каліфорнії Шварц подекуди знімався в кількасекундних ролях («Навколо світу за 80 днів» (Around the World in 80 Days, 2004 рік) або «Нестримні» (The Expendables, 2010 рік) тощо), а після відходу від політичних справ – в якості одного з акторів фільму («Нестримні 2» (The Expendables 2, 2012 рік)), то в кінострічці «Повернення героя» (або «Останній бій» чи то «Останнє пристановище»; The Last Stand) великий Арні вперше за 11 років виконує головну роль. І, здається, даремно…
Перш за все, фільм позиціонується як серйозний бойовик, навіть кримінальний трилер, а направду виходить щось на кшталт трешового комедійного бойовика в стилі «Гарячі голови» (Hot Shots!, 1991 рік). До речі, навіть окремі кадри ледь не стовідсотково виглядають скопійованими з «Голів», як то постріл з пістолету-ракетниці. Прослідковуються також аналогії з російським фільмом «Брат 2» в плані набуття зброї в схибленого зброємана та присутності серед арсеналу даного героя кулемету «Максим».
Помітно пом’ятий Шварценеґґер вже не схожий на того славетного Арні, яким він лишився в нашій пам’яті з часів перших частин «Термінатора» (The Terminator, 1984 рік; Terminator 2:Judgment Day, 1991 рік) чи «Останнього кіногероя» (Last Action Hero, 1993 рік). Тепер Шварц – це втомлений від життя дідусь, який хоче спокою та миру, тому втікає на край світу до забутого Богом містечка, аби віднайти своє останнє пристановище.
Але не так сталося, як бажалося. Великого Арні знову чекає масштабна війна зі злочинним світом. Виклик йому кидає один з найвпливовіших світових наркобаронів – Габріель Кортес (Едуардо Нор’єґа), який буквально знищує всю американську армію ФБРівців й спокійно через цілий штат з бажанням перетнути кордон з Мексикою доїжджає до містечка Соммертон Джакшен, шерифом якого є Рей Овенс (Арнольд Шварценеґґер). Після запеклого бою, який більше нагадує комедійні ситуації з «Поліцейської академії» (Police Academy, 1984-1994 роки, 7 частин), пристаркуватий шериф знищує ціле злочинне угрупування наркоторгівців та заарештовує Кортеса, аби здати того американській Феміді. Сюжет банальний та висмоктаний з пальця лише для того, аби зняти кіно про бідного Арні, якого навіть в старості не можуть полишити в спокої. Адже поки його не було кінематограф почав занепадати, і тепер його місія – це не попивати коктейлі на сонячних пляжах Каліфорнії й відпочивати від життя, а порятунок рідного кінематографу від засилля зомбі та вампірів, уособленнями яких у фільмі «Повернення героя» є наркоторгівці – підзабуті антигерої фільмів з Арні.
Стрічку рясно пересипано паралелями зі справжнім життям Арні – тут вам й втома від Лос-Анджелесу, й застереження молодим не потикатися до Міста гріхів, й емігрантське минуле Арні. Окремої уваги заслуговує патріотична нотка фільму. Адже вся зброя (окрім кулемету «Максим») та всі автомобілі – суто американського виробництва, дух фільму – це крайній патріотизм в стилі «Братів» Балабанова для росіян, а сама знімальна група й майже весь акторський склад, натомість, – не американці: Арнольд Шварценеґґер (австрієць), Едвард Нор’єґа (еспанець), Петер Стормаре (швед), Родріґо Санторо (бразилієць), режисер Кім Чжи Ун (південнокореєць), оператор Кім Джи-Йонґ та інші. Як така інтернаціональна команда могла витворити настільки американський фільм? Здається мені, без політтехнологів Арні часів губернаторства в якості сценаристів та помічників режисера в фільмі не обійшлося :-).
Поза гумором, фільм доволі легкий і я швидше раджу його дивитись, аніж ні, але лишень заради підтримання хорошого настрою. Ненав’язливість сюжету, його передбачуваність та купа кумедних ситуацій піднімуть вам настрій, в разі ж бажання крові, перестрілок та м’яса – це ви помилились фільмом і Шварцом.

Кому варто дивитись: прихильникам легких комедій, легких бойовиків, легких трешевих фільмів, поціновувачам Арні в будь-яких його іпостасях, любителям американських патріотичних фільмів.
Кому не варто дивитись: комуністам та латиноамериканцям (особливо мексиканцям), поціновувачам Залізного Арні та Арні-Конана, любителям автогонок та бойовиків у стилі «Стирача», дітям, які ще не бачили «Термінатора» та класичного образу Залізного Арні.

Оцінка за 12-бальною шкалою: 8.

Ваш Ілько Біленко-Шумахер
Оригінал статті - http://bilenko-shumacher.blogspot.com/2013/10/blog-post_19.html; російська версія статті - http://bilenko-shumacher-ru.blogspot.com/2013/10/blog-post_19.html. Англомовна версія статті - http://bilenko-shumacher-en.blogspot.com/2014/03/last-action-hero-return.html
16 лис 2013 о 16:18
Ще немає жодного коментаря
Країна художників
Ethnogirl, дівчина, енокультура, папір, кулькова ручка, чорно-біле, картина, малювання, художник
Ethnogirl
litae
litae
Картина
Венеція, Венеція, місто, міський пейзаж, полотно, олійні фарби, картина, малювання, художник
Венеція
Andriana
Andriana
Картина
, діти, портрет, чорно-біле, картина, малювання, художник
NaDia_Art
NaDia_Art
Картина
, малювання, папір, графіка, акварель, кольорові ручки, фломастери, формат А3
Sana
Sana
Картина
Риханна, Ріанна, музика, портрет, маска, графітовий олівець, чорно-біле, картина, малювання, художник
Риханна
AnnaKris
AnnaKris
Картина
Країна письменників
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024