Інші нотатки
Переглянули 14
Mariya
Mariya
Kot_Jara
Kot_Jara
eFJey
eFJey
eFJey
eFJey
Melaverde
Melaverde
Melaverde
Melaverde
 JAGUAR
JAGUAR
Uliana
Uliana
Uliana
Uliana
0
Нотатка
Притча "Новітні технології"
У перші дні освоєння космосу Сполучені Штати і Радянський Союз відчайдушно боролися за те, щоб першими побачити поверхню Місяця. Престиж, визнання і національна честь залежали від цього.


Основним ключем, як це часто буває, було отримання інформації. Були вдосконалені технології, ефект невагомості і інші неземні фактори, що впливають на астронавтів, були вивчені і зрозумілі. І природно, астронавти перебували в центрі досліджень. Вони постійно були присутні там, вони жили там, і це було важливою частиною досліджень, оскільки вони набиралися досвіду, вчилися діяти швидко і чітко, приймати рішення за лічені хвилини. Це був завершальний етап досліджень в рамках проекту.

Але виникла велика проблема. При відсутності гравітації авторучки переставали писати. І той, хто зміг би вирішити цю задачку, став би переможцем космічної гонки. Ніколи раніше в історії світу значення ручки не було настільки величезним, настільки важливим.

Уряд Сполучених Штатів вклав мільйони доларів на оплату дослідного проекту відомої компанії з виготовлення ручок, яка розробила ручку «із серцем», з міні-помпою. Проте завдяки цьому винаходу астронавти Сполучених Штатів змогли робити свої замітки в умовах невагомості.

Радянський Союз теж вирішив цю проблему, але по-іншому - усім радянським астронавтам були видані олівці.
15 лют 2011 о 03:46
Ще немає жодного коментаря
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024