Осінній букет

Еллі одягнула курточку та берет. Схопила старенький пошарпаний ранець і закинула його за спину. Маленька дівчинка ходила в другий клас. Вона заглянула у дзеркало,причепурилася,а тоді вибігла у двір. Легенький вітерець ласкаво підхопив і поніс по дорозі,встеленій різнобарвним листяним килимом.
Осінь роцвіла усіма кольорами. Чарівна усмішка,дещо наївна,неначе троянда,забуяла на обличчі дівчинки. Жовто-гарячі листки,немов золоті пір’їнки,спадали з дерев і повільно опускалися на землю. Вони,підхоплені вітром,були схожі на стародавні кораблі,які борознили небесну блакить.
Еллі занурилась у пролісок,через який щодня проходила до школи. Вона з головою пірнула в золотаве листя. Десь неподалік співали пташки. Їхні голоси зливалися,перетворюючись на прегарну музику. Дівчинці здавалося,що музика водоспадом заливалась їй у вуха і заглушувала усі інші відчуття. Еллі схопилася за невидимі музичні мотузки і у їхньому супроводженні рушила далі. Раптом вона вийшла на невелику поляну. Тут музичні мотузочки сплітались у гордієвий вузол,який нікому не дано розплутати. Земля була встелена товстим шаром різнокольорових листків. Дівчинка скинула портфель та курточку і почала танцювати. Червоний берет спав з її голови і кучері розсипалися по плечах. В цей момент Еллі забула про всі біди і незгоди. Вогник щастя,безтримного і наївного,розгорівся з неймовірною силою. Уся темрява і злість цього світу були неначе відображені в кривому дзеркалі і перетворились на світло. Чисте світло,яке долало усі небезпеки. Безмежна любов переповнила дівчинку і почала литися через край. Еллі лягла на листя і усміхнулася до усього світу. Скільки часу вона так лежала ніхто не знає.
Та несподівано біля неї сів старий Ворон-Обов’язок. Він каркнув один раз,неначе прочистивши свій голос,а тоді почав говорити: Тобі потрібно підводитися. Я знаю,що наше королівство прекрасне,але ти повинна поспішати до школи. Дівчинка підвелась. Ворона як і не було. «А чи був він? Чи не здалося їй?» Еллі позбирала свої речі і з великою неохотою рушила до школи.
Раптом дорогу їй перекрила велика калабаня. Звичайно,її можна було легко обійти,але дівчинка зупинилася. Вона щось помітила у воді. Це був жучок,який борсався у калюжі з останніх сил. Еллі,не звертаючи уваги на крижаний холод води,витягнула жучка. Він не рухався. Сірий смуток пробрався у душу дівчинки. Вона не витримала і заплакала. Одна з гарячих сльозинок впала на жучка. Той стрепенувся,розправив крила і полетів. Полетів! Полетів! Еллі радісно скрикнула і пританцьовуючи побігла до школи.
Ось уже й дерев’яний ріг школи появився. До початку уроку залишалося кілька хвилин. Еллі присіла і почала вибирати найкрасивіші листочки,зібрані у чарівному місці. Відібравши розкішні листочки,вона присіла на ґанку школи. В цей момент задзеленчав дзвоник. Еллі зайшла до класу і з великою приємністю вручила вчительці жовтогарячий букет…
Wane_Porter
Wane_Porter
land icon
18
view icon
Проза | Версія для читання 14 лют 2013 о 06:30
Показати всі коментарі (4)
Чудово!
14 лют 2013 о 15:14
Погоджуюсь з попередніми критиками, дуже гарна, мила і добродушна історія. Єдине зауваження - стосується воно орфографії, зауважила кілька помилок але вони не критичні Зичу Вам успіху!
09 лип 2013 о 08:19
Allochka Критика
Оригінальна і доречна назва, вдало вплетена у сюжетну канву твору. Похвально, що показано торжество життя, світла над темрявою і смертю.
19 тра 2016 о 20:34
Подібні роботи
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024