Марс

В голові - музика, в душі - пусто.
А я хочу на Марс. Хочу навчитись дихати без скафандра. Хочу навчитись говорити з прибульцями. Хочу знову і знову переконуватись, що життя там - серед незнайомих зелених чоловічків та червоного піску, безводної пустелі та глибоких кратерів краще, ніж тут - серед знайомих мені біло-молочних людей та сірого асфальту, вологої, брудної весни та глибоких стічних ям. Мені набридли щоденна рутина, тому я переїжджаю ТУДИ. Туди, де вільний простір, туди, де будуть запитувати "Як ти?","Що робиш?" не лише з ввічливості, а тому, що їм цікаво. Мені не потрібна Ваша ввічливість. Розкажіть краще мені про сірі калюжі, біло-жовто-сірий сніг та високу вологість повітря, і я знову переконаюсь, що добре мені ТУТ на Марсі.
Лише тут я - це Я. Лише тут Я можу думати на повну потужність.
І, до речі, лише тут я знайшла собі друга. Ні, в нього з голови не стирчать антенки. Він такий самий як я. Він зроблений з енто-, екто-, і мезодерми. В його тілі 206 кісток, чотирикамерне серце, 20 пальців, 28 зубів.
На жаль, мій друг це теж - Я. Я знайшла себе.
Я сиджу на піску, пересипаючи червоні крихти з однієї руки в іншу. Придивляюсь б в далечінь. Ось там голубіє планета, а там палає жовта зірка.Навколо Марсу прокручуються його постійні "поводирі" - Фобос і Деймос. Ледь-ледь встигаю вхопити їх своїм поглядом, тутже вони встигають вислизнути з поля зору.
На горизонті видніються комети, які пролітають одна повз одну. А дурні люди на Землі загадують бажання під "падаючу зірку", хоча навіть не замислюються, що це помирає, згораючи дотла, це одна частинка космосу.
тут до Нового Року залишилось 628 днів.

-28.02.2012-
land icon
18
view icon
Проза | Версія для читання 10 тра 2013 о 18:08
Показати всі коментарі (4)
eFJey, будь ласка. це перше моє творіння, з якого розпочалось взагалі те, що я називаю написання прози та віршів. чомусь саме це.
10 тра 2013 о 19:56
Lialka, це також можна сказати моє перше текстове творіння, яке я написав в чаті для своїх друзів
10 тра 2013 о 22:19
Allochka Критика
Іноді, щоб знайти себе справжню, доводиться переселятися і на Марс. Хороша у Вас філософська проза
14 бер 2016 о 14:54
Подібні роботи
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
Роботу було депубліковано автором
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024