Він. Той самий Він…

image
Він ніколи не вмів висловлювати своїх чистих, щиро чистих почуттів в обличчя. Він вміє сказати про свою ненависть в обличчя, про свою зневагу, про своє несприйняття чи, навіть, не боїться висловити людині в обличчя свою зверхність над нею. Але Він не вміє сказати в обличчя людині: “Я тебе поважаю...”, “Ти мені симпатична...”, “Я тебе люблю...”.

Ця проблема переслідувала Його роками...

Ця проблема з’їдала Його роками...

Він освідчувався в коханні СМСками, e-mail’ами, віршами (які ніхто не бачив, крім Нього, і не чув), але ніколи в лице своєму коханню... Він страждав від того... Від того Він почав пити... Від того Він почав зрікатись себе...

Він думав: “Коли я п'ю — в мене нема проблем!..” Нема проблем з друзями, тому що Його щирість до них вони знають без слів, вони її знають за Його вчинками; нема проблем з дівчатами, тому що в жодну з них Він посеред п’яного угару не закохається — а отже не буде шарітись, затинатись, переживати — Він зранку їх не пам’ятатиме!... І так було...

І так було рік. І так було два. І так було б тисячі років, вічність...

Якби одного ранку в похмільному синдромі Він не побачив би дівчину поряд себе в ліжку і не закохався. Вони пробули разом не день, не два — півроку (Він сам вже не пам'ятає — “плюс-мінус”, – як каже Він, – “пол-лаптя”). Після цього випадку Він задумався і... почав відмовлятись від жінок “по-п’яні”. Це була Його найбільша помилка... Тепер “жінка по-п'яні” стала Його райським забороненим плодом... Він до неї линув, Він її прагнув, але ж це була заборона.... Само-заборона... С-А-М-О-ЗАБОРОНА!!!

“Хоча скільки тих самозаборон в мене існує...” – думав Він сам собі. Які з них Він тільки не порушував! (А їх справді було достобіса!!!). І з самого початку всього цього дійства в Його житті Він звертав увагу перш за все на Його власні самозаборони, які Він таки порушив. “Чому не можна порушити самозаборону і на жінку по-п'яні?” – думав Він собі. І порушував. І не раз порушував — і не раз поплатився за це. Один з таких випадків, невідомо для Нього самого, став відомий навіть Його батькам, від яких Він намагався приховувати своє “нехороше” життя. Поза тим... Його звинувачували в тому, що Він батько чужої дитини. Він швидко довів, що при цій дитині Він ні до чого. Й по тому. Сам погано це пам’ятає.

Але чим далі йшло з тими С-А-М-О-ЗАБОРОНЕНИМИ жінками по-п’яні, тим більше Він розумів свою давнішню заборону їх. Він почав розуміти, наскільки це є низько, і наскільки вони є низькими. Вони є не достойними перебувати навіть просто поруч з Ним, не те, що в одному ліжку з Ним. “Та — була б дуже корисна в політиці, та — видатна актриса, про ту навіть згадувати не хочеться — НІХТО...”

Багато Він пройшов кроків, східців і драбин. Він і догори, і донизу, і паралельно до життя ішов. І йде, і йти буде. Сіль-то не в тому.

П'є Він – не п'є; курить Він траву – не курить; колеться Він – не колеться — не відомо нікому і майже нікому не цікаво (не забувайте — в Нього є сім'я, друзі; в Нього, може, скоро діти народяться — хто зна?). В чому ж сіль цієї-то новели-замітки? – от що цікавить читача!

Відповім: сіль цієї замітки полягає в тому, що Він згадує своє життя, яке Він вже прожив, аналізує його (йой, як багато тут про то не сказано!); дивиться на те життя, яким Він зараз живе, і, нарешті, (після всіх аналізів etc.) доходить висновку – “Я ЇЇ ПОБАЧУ І СКАЖУ ЇЙ: “Я ТЕБЕ КОХАЮ!” В ЛИЦЕ”, не зважаючи на її відповідь (яка буде негативною — Він-то знає) і наслідки (яких ціла купа могла б бути, але наслідків ніяких, насправді, не буде – Він завжди “друг”, “найкращий друг” etc. для тих, кого в когорту друзів Він записати ніяк не може...

І в тому Його проблема...

І це Його з'їдає...).
land icon
18
view icon
Проза | Версія для читання 10 вер 2013 о 22:41
Ще немає жодного коментаря
Подібні роботи
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024