Дві хвилини і дощ

Ще зранку її місто переливалося сонячними барвами, а вже пообіді небо почали полонити темно-сірі низькі хмари. Замжичив дрібний і надокучливий дощ. Ліка зітхнула і відклала вбік книжку. Думки не давали сконцентруватися на сюжеті. Вона пішла на кухню, налила у барвисту чашку розігрітого какао і вийшла на балкон. Замисленим поглядом вдивлялася кудись у небо, звідки рясно падали дрібні краплі. Нарешті, ніщо не заважає додумати ту надокучливу думку, яка так заважала насолодитися книжкою. Від гарячого какао поруч скло запітніло. Ліка задумливо намалювала на затуманеному місці незрозумілу закарлюку.
На вулиці люди ховалися під чорними парасольками, бігли, втягнувши шию, кудись. Знову наповнилася ще не висохла з минулої зливи калюжа. Старий будинок навпроти намок і став темнішим, у вікнах потроху загорялося світло. Мокре листя каштану, що ріс прямо біля вікна Ліки, виблискувало і періодично приклеювалося до шиби, притиснуте вітром. Здається, дощ затягнуло надовго.
***
Його місто з самого ранку мокло під дощем, що лився з низько навислих хмар. Небо ставало все темнішим і темнішим до вечора, дощ не втрачав своєї наполегливості. Антон то й діло відволікався від лептопа і дивився у велике вікно навпроти свого письмового стола. Врешті-решт він стомлено протер очі, підвівся з-за столу, долив у чашку гарячого чаю і відкрив вікно. Глухий стукіт крапель враз став дзвінким, війнуло прохолодою. Чутно було, як машини шурхотять колесами по калюжах, як вітер шелестить листям липи, що росте під вікном. Темні силуети людей з парасольками швидко сновигали туди-сюди у сяйві ліхтаря.
***
- Привіт. А в нас дощ. Такий сильний і нудний… - говорила Ліка, бачачи у склі вже лише силу-силенну крапель, що відбивали світло вуличних ліхтарів та власне відображення.
- Привіт. У нас теж. І такий самий, вже цілий день… - говорив Антон, висунувшись з вікна і підставивши обличчя холодному дощу.
- Значить можна уявити, що ми насправді у будинках навпроти, - замислень промовила Ліка.
- І треба лише дві хвилини та хороша парасолька, щоб ми опинилися разом, - підсумував Антон.
Ось так дощ хоча б на мить скорочує відстань із сотні кілометрів до двох хвилин під парасолькою.
land icon
18
view icon
Поезія | Версія для читання 23 гру 2013 о 04:49
Ще немає жодного коментаря
Подібні роботи
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024