Країна творчості JURAMAX
JURAMAX - найбільша творча мережа
талановитих українців у всьому світі.
Інші статті автора
Переглянули 56
Everdreamer
Everdreamer
Everdreamer
Everdreamer
luckiest_guy
luckiest_guy
luckiest_guy
luckiest_guy
Lican
Lican
Lican
Lican
V_Shevchuk
V_Shevchuk
V_Shevchuk
V_Shevchuk
Diana
Diana
0
Стаття
Полетіли! Чи прилетіли?..
Полетіли! Чи прилетіли?..
22 серпня 2013 року на екрани країни вийшов новий повнометражний мультфільм від студії «Pixar», творців «Тачок» (Cars, 2006 рік; Cars 2, 2011 рік)), під назвою «Літачки» (Planes). Мультфільм продовжує тематику попередніх двох частин «Тачок», а саме – творення світу швидкості, неймовірних пригод на шляхові досягнення своєї цілі й, звичайно ж, дружби та кохання.
Події мультфільму відбуваються все в тому ж казковому світі автомобілів та літаків, в якому не існує людей. Ми дізнаємося про мрію головного героя мультфільму, «кукурузника» Пилюка, взяти участь в швидкісних перегонах довкола світу. Він усіляко намагається досягнути своєї мети й нарешті домагається права виступити у змаганнях. Через низку перешкод (як то власна недосконалість, підступність суперників та зрада друзів) Пилюк проходить з гідністю й стає переможцем авіараллі. Сюжет вичерпано, і тут починаються прикрості…
Справа в тому, що особливого гумору (як це ми спостерігаємо в двох частинах «Тачок») не простежується (тут порятунок приходить лише в прекрасній якості українського перекладу). Мультфільм зроблено достатньо якісно з візуальної точки зору, але якось пусто в глибині. Банальні істини, які присутні в усіх мультфільмах та фільмах для дітей, настільки заїжджені, що набивають оскому. Сюжетна лінія надто проста, дуже швидко і добре все складається на користь Пилюка. Таке відчуття складається, ніби мультфільм хоче навчити наших дітей, що не варто витрачати зайвих зусиль до досягнення своєї мети, адже все й так до тебе прийде (дискваліфікація одного з учасників авіараллі, в результаті якої Пилюк бере участь в перегонах – яскравий тому приклад). В мене склалось враження, що творці мультфільму особливо вже не задумувались над сценарієм і нашвидкуруч його написали. Головним пріоритетом вони обрали саму картинку.
Але маю зазначити, що взагалі мультфільм не поганий, а моє сприйняття в такому негативному руслі, швидше за все, викликане порівнянням з попередніми роботами студії. Як на мене, їм просто нема що сказати на цю тему, але вони й надалі намагаються її експлуатувати. Й наступним таким намаганням буде друга частина «Літачків», прем’єру якої заплановано на 17 липня 2014 року. Сподіватимемося, що автори студії «Pixar» таки врахують свої помилки з першої частини й виправляться…
До цікавинок мультфільму можна віднести героїню мультфільму Рейчел. В оригіналі вона є літаком з Канади, але в багатьох іншомовних версіях її перефарбовують в колір держави, в якій мультфільм перебуває в прокаті. Відповідно й змінюється ім’я героїні. Чи зробили для української версії відповідні зміни? Відповідь лише в кінотеатрах…

Кому варто дивитись: попри таку різку мою критику, я таки раджу дивитися мультфільм всім. Цього разу обійдемося без графи «Кому не варто дивитись».


Оцінка за 12-бальною системою: 7.

Ваш, Ілько Біленко-Шумахер.
Оригінал статті - http://bilenko-shumacher.blogspot.com/2013/10/blog-post_25.html; російськомовна версія статті - http://bilenko-shumacher-ru.blogspot.com/2013/10/blog-post_25.html.
23 лис 2013 о 18:33
Ще немає жодного коментаря
Цей журнал є унікальним творінням молоді з креативними поглядами на життя та бажанням реалізувати своє творче покликання.
Країна творчості JURAMAX. Випуск №7
Країна фотографів
Зима в горах, Марамороські Альпи, Карпати, гори, зимовий пейзаж, природа, фотограф, фотографія
Зима в горах
Flamus
Flamus
Фотографія
чари ночі, місяць, повний місяць, нічна фотографія, небо, фотограф, фотографія
чари ночі
Bdjola
Bdjola
Фотографія
, дівчина, портрет, модель, кіт, тварини, чорно-біле, фотографія, фотограф
Lydia
Lydia
Фотографія
Running up that hill, фотографія, дівчина, хлопець, незвичайне
Running up that hill
vadymmykh
vadymmykh
Фотографія
Макро-клава, клавіатура, комп'ютер, макрозйомка, фотограф, фотографія
Макро-клава
MissCoon
MissCoon
Фотографія
Країна письменників
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024