Знаєш, сьогодні зранку я побував у тій маленькій кафешці, що в центрі міста. Кілька років після нашої останньої зустрічі – це місце для мене було щось на зразок каплички. У ній майже нічого не змінилося, окрім пори року, зараз прохолодна осінь, а тоді було спекотне літо. Пам'ятаю як мене лихоманило, просив тебе не приїздити, поки не оклигаю повністю, та ти все ж таки не послухала і я був цьому радий. Я замовив собі гарячу свіжозмелену каву, хоча це банально – бажання прокинутись і зігрітися без твоїх обіймів, та варто було спробувати. На обличчі мимоволі з'явилася посмішка, коли згадав якими допитливими очима ти розглядала це місце і краєвид, що знаходився за вікном. На тобі було гарненьке шовкове плаття з чорними цятками та світлим відтінком, чимось нагадувало розмальовку у леопарда. Ми їли ту задубілу піцу, сміялися і були найщасливішими людьми на землі. Як на мене, це був хороший план, щоб зруйнувати власне життя і обдурити реальність.
Дивно, я майже не пам'ятаю про що ми розмовляли, лише одну яскраву фразу, що прозвучала з твоїх уст: «Я хотіла б залишитися тут на все життя». Здається, більше і нічого не потрібно, одна мить, одне твоє слово, єдине бажання і одна чашка кави, але раптом стало цікаво – скільки раз ти репетирувала цей «ліричний» момент?
Я розрахувався за гарячий напій і вийшов на вулицю, подалі звідти, в обійми осіннього міста. Чому я взагалі сюди заходив, щоб зігрітися? Чому згадалось літо і всі ті давно уже забуті почуття? Закурив цигарку і подумав, що осінь не так уже й погана пора року, холодно – так, але завдяки цьому забуваєш про інші відчуття, що нас оточують.
luckiest_guy
luckiest_guy
land icon
18
view icon
Поезія | Версія для читання 23 лют 2016 о 02:09
Allochka Критика
Ваш твір - яскравий приклад того, що для відчуття справжнього щастя, задоволення від спілкування людині потрібно небагато. Спогади про щире спілкування справді зігрівають душу тривалий час.
23 лют 2016 о 04:11
Allochka, насправді - ці спогади солодка омана...
23 лют 2016 о 04:12
.......емоційно... так знайомо...
солодка омана спогадів здається завжди десь поряд.. тому що людина ідеалізує те , о було насправді в своїй пам'яті...і воно , пережите, стає красивіше, горстріше, тепліше.. без зайвого..
залишається тільки важливе.
але реальність ...
27 лис 2017 о 17:17
Подібні роботи
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024